silhouette

Poděkování orgům

TMOU 25

Zpět na seznam vláken

DPT
Děcka, pojďte tančit! (Petr) #1 9. 11. 2024 17:41

Jsem po nemoci a nemám sílu ani psát, natožpak přijít do cíle poděkovat orgům takže s omluvou aspoň takto díky moc za skvělé připravenou a zábavnou hru! Více napíšu jinde a později.

ČR
Černý racek (Petr) #2 9. 11. 2024 17:51

Přidávám se – hra byla moc pěkná, třeba vodojemy, „mechanický počítač s vodním pohonem“, Dialog … Díky orgové!

AS
Albert Stallone (Ivo C.) #3 10. 11. 2024 02:28

Až na to, že jsem letos úplně přeprogramovaný ve spánkovém režimu (proto taky píšu v půl třetí v noci), to byl opět skvělý ročník! Bude to TMOU, na kterou se bude vzpomínat: jo to byl ten „ročník s vodojemy“. Zároveň na trase šifry, které jsme tvrdě vybojovali s několikanásobným plácnutím do čela, a které řadím mezi TOP – pro mě osobně vrchol na „té“ šifře neboli Dialogu. Zaluštili jsme si parádně, překonali mnoho krizí, a nakonec (na TMOU pro nás mnohaletá zakletá tradice) nám došel čas i energie relativně těsně před cílem. Čekání na další ročník bude k nepřečkání:)

PK
Proudoví krtci (Vítek) #4 10. 11. 2024 07:45

Děkuji za spoustu zajímavých nápadů, moc jsme si zaluštili. Několik organizačně náročných stanovišť a přitom na nich pro nás vše probíhalo hladce. Díky!

E
Eskymáci (Radek) #5 10. 11. 2024 12:36

Taky děkuji za hru a chtěl bych speciálně vyjádřit obdiv nad vyladěním obtížnosti. Byla tam řada těžkých šifer a přitom žádná asi nebyla jasný „zabiják“, který by odvařil velkou část týmů. Ten balanc obtížnosti mi přišel dobře trefený, jak u jednotlivých šifer, tak celkově. Přitom tam byla řada provázaností, které se musí špatně testovat. Mám teda obdiv jak k organizátorské odvaze (pouštět se vůbec do takových prvků), tak schopnosti to vše dobře otestovat a odladit.

SV
Spící Volové (Karel) #6 10. 11. 2024 17:16

Chtěl bych poděkovat organizátorům za jedno z nejlepších a nejzábavnějších TMOU, které jsem kdy šel, a to jsem jich šel už poměrně dost. A vlastně jsem sám překvapen, že to píšu o hře, kde bylo tak často potřeba něco vystřihovat a/nebo skládat, což jsou obecně šifry, které nemám moc rád :-)

Ne, fakt to bylo super. Od startu, přes vodojemy a přes artefakt, až do konce, resp. na čtrnáctu, kam jsme došli. Přijde mi, že byla letos skvěle trefená obtížnost, aby si mohl dostatečně zahrát v podstatě kdokoliv. Šifry byly docela dlouho spíš střední až lehčí, ale ve správný čas a správným způsobem začala obtížnost růst.

Jediným slabším prvkem hry byly kohoutovické kohoutky. V podstatě jsme byli rádi, když u daného kelímku se ze 4 lidí alespoň 2 jakž takž shodli na jedné příchuti… Což v kombinaci s poněkud kryptickou tajenkou bylo dost na hraně vyluštitelnosti. Kdybych tam byl sám, tak to nikdy v životě nedám.

Ale jak říkám, 95 % hry bylo skvělých. Tak ještě jednou díky a těším se na příští ročník s normální abecedou :-)

KKT
KOuzelně KOktavé TI (Dudla) #7 10. 11. 2024 23:17

Díky za moc pěknou hru. Atmosféra vodojemu byla super a pokud jde o sahání na dno, tak to taky vyšlo :-) Líbila se mi i eliminace klasických pomůcek a principů. Vyšlo to – šifry byly zajímavé a bavilo me, pro změnu nehledal v každé šifře schovanou morseovku. Nepoužití plavek mi nakonec ani nevadilo :-)

FS
Ferne Sterne (Sváťa) #8 11. 11. 2024 10:38

Taky se připojujeme s díky za skvělou hru! Líbila se nám od začátku – švédský stůl šifer na jedničce prosím opravdu nechat, je to nejzábavnější forma startu. Následovaly zážitkové vodojemy a spousta krásných šifer. Líbilo se nám, jak je propojuje tématika vody, tak i to, že se držíte jednoduchých šifrovacích principů, na které stačí i ta spartánská šifrovací pomůcka. Vaz nám zlomil Dialog, ale i tam jsme po doluštění ve vlaku museli uznat, že jste opravdu dělali maximum pro to, abychom ho prošli. Tak snad příště :-). Díky moc.

FB
Freezy Bee (Jakub) #9 11. 11. 2024 18:00

Bratislava, Opruzenina, Dialog, Vezeni … velmi tazke a velmi pekne sifry, ktore boli zaroven vyladene tak, ze boli vsetky lustitelne, parada! A hra mala aj hromadu dalsich skvostov, krasne sifricky na starte, vodojemy s temnou atmosferou, narocnu ale krasnu trasu… Ste skveli, ze ste schopni pripravit takto vyvazenu a zaujimavu hru. Tmou je pre mna jednoznacne vrcholom sifrovacej sezony, vdaka Vam za to! :)

K
krasohled (Radka, Anička, Pavel, Lukáš a Maruška) #10 12. 11. 2024 07:59

Moc děkujeme organizátorům za hezký zážitek. Tmou jsme si užili. Šifry byly vesměs velice povedené, moc se nám líbily startovní multišifra, Vodojem (kromě řešení šifry ve 2. vodojemu, poslední verš hymny nám neporadil), Kuskus, Arch, Dialog a Magnus. Zpětně nám přišly hezké i pro nás zásekové šifry Bratislava a Opruzenina. Nadchla nás prohlídka vodojemů na Žlutém kopci a také dopolední procházka barevnými lesy v okolí Kohoutovic a Žebětína.

NTV
Nejkanoničtější tužky v penálu (NnqJirka) #11 12. 11. 2024 09:19

Také se písmem přidávám k oslavným gratulacím orgům (zvláště, když jsme se nedostavili herně do cíle a po konci hry už jsme spěchali za dětma), že se jim to povedlo! Tolik skvělého šifrovacího i atmosférického obsahu! Imho ideální obtížnost a rozdělení týmů na stanovištích na konci hry!

C
Chlýftým (Aleš) #12 13. 11. 2024 15:48

Ještě mimo reportáže, rád bych napsal dík za hru i sem. Jediné, co mi letos chybělo ke štěstí, byl úspěch, ale samotná hra byla postavená skvěle. Šel bych to klidně stokrát znova, takže bych byl rád, kdyby se i další (prosím, orgové, najděte se) ročníky držely receptu na hru, který obsahuje letošní ingredience. Brno, něco velkého, dobré šifry a pěknou trasu.

FB
Freezy Bee (Martin) #13 14. 11. 2024 23:19

Musím nejen poděkovat, ale taky úplně nejvíc pochválit. Kvalitou to byla určitě jedna z nejlepších her, co jsem šel. A myslím, že můj dojem není až tak moc ovlivněn příznivým výsledkem, protože jsem si to říkal už cestou, minimálně od půlky.

Obdivuju orgy, že dokázali spojit tolik originálních a vytuněných nápadů:

Pěkný šifřičkový start, jedinečná atmosféra vodojemů (o jejichž existenci jsem neměl tušení), několikanásobné použití skládačky (za mě osobně super nápad, včetně provedení a hintování), skládání parníčku (všiml jsem si, že dost týmů nepochopilo hned, že „parník“ je součást řešení), luštění skupenství u piva u stánku u parníku, homononymová pohádka, kohoutovické ochutnávací kohoutky, parádní artefakt (mně se v obou případech jeho použití dost líbilo, i když to vlastně žádný extra nápad ze strany týmů nechtělo), diskuzní Téčka, pythagorovská skládačka s překvapivou šachovou úlohou (nevěřil bych, že jde vynutit 10 tahů po sobě, každý jiným kamenem), multi-úrovňová mřížka s téměř nekonečným počtem navazujících kroků atd. atd. atd.

Jedinou malilinkou kaňkou byly ty kohoutky, ale o tom se psalo dost jinde. My je naštěstí utloukli zkušenostmi, i když jsem s rozpoznáváním taky bojovali a dost možná to objevení tajenky bylo „o fous“. Takže chápu, kde mohly mít týmy problém. Během hry se mi ale kohoutky taky moc líbily – včetně přítomných divokých karet/drinků, které jsem poctivě ochutnával až do odjezdu dalšího trolejbusu směr VDJ Z.

Neuvěřitelné mi přišlo i využití náhod v realitě (nebo orgové dovedou cestovat časem a měnit si ji podle potřeb hry?). 25 políček v „téčkách“ – no, to ještě budiž. Tři skupenství a jejich šest změn s unikátními trojpísmennými prefixy bych taky ještě nějak pochopil. Ovšem přesně 25 dílů James Bonda s unikátními počty dílů na jednotlivé představitele? Kombinatorika samohlásek, která dávala přesně 25 možností na dvě různé věci, které byly obě použity spolu? Tam se mi navíc super líbil i ten otazník na konci, který tomu dával krásné grády.

Opravdu nevím, kdy jsem naposledy měl takhle pozitivní pocity z téměř všeho, co se na hře vyskytlo.

DĚKUJEM!!!

ČR
Černý racek (Ondra) #14 19. 11. 2024 11:24

Už je to víc jak týden a furt jsem tý hry plnej. Naplno jsem si zaluštil a teď si díky různým drobným aluzím procházím některé starší ročníky a vzpomínám. Díky, že Tmou děláte, a že ji děláte takhle dobře.

LM
Letní Me2di (Věrka) #15 19. 11. 2024 17:13

Taky ve mě letošní TMOU pořád žije, spoustu zážitků. A postupem času ty negativní mizí a pozitivní zůstávají. Pro mě první noční šifrovačka po mateřské pauze, tak jsem se o to víc těšila a zároveň byla nervózní, zda to ještě umím. Děkuji za kvalitní luštící materiál, přívětivou trasu a možnost navštívit vodojemy v tmářském hávu. Podobně jako ve fontáně na Moraváku pořád hledám mapu, portály ve vodojemech mám už nejspíš taky vypálené do mozku.

Ü
Übertým (Kesy) #16 19. 11. 2024 20:07

Veľa už bolo napísaného, tak sa len pridám k poďakovaniu – hra bola postavená skvelo, šifry boli pekné, vodojemy epické (odpustíme aj to, že ten nápad nebudeme môcť zrealizovať my:), kohoutky divoké, ešte aj počasie celkom spolupracovalo. Až po hre som si uvedomil, aké množstvo jej prvkov bolo motivovaných vodou. Túto latku budeme ťažko prekonávať, za čo vám (neironicky) ďakujem :)