03: MNOZINY
Diskuze o šifře 3 MNOZINY.
Nenašla jsem diskuzi k POMUCCE samotné, tak napíšu tady – obrazec z POMUCKY není kytka ani kytička, po této Tmou se, alespoň pro náš tým, jmenuje jednozačně „magické oko fuj“.
Tak na téhle šifře nás postihla demence, způsobená ale trochu tím, že orgovi se měla šifra Pomůcka ukázat ve stavu „bez písmen a čísel“ (vlastně vůbec netuším proč). Navíc jsme na princip konstrukce Pomůcky přišli velmi rychle (už cestou vlakem), takže jsme rýsovali automaticky. No a samozřejmě na této šifře už si nikdo z nás nevzpomněl, že v postupu byla konstrukce popsaná římskými čísly… Až když došlo k vyloučení všech nemožných variant (od segmentů displeje po trpaslíky) a prozření, tak jsme po 4,5 h zjistili, že na vyvěšeném řešení (od 2:00?) kružnice označené jsou (neviděl jsem na vlastní oči, takže neověřeno). To už by nás samozřejmě trklo okamžitě. Poučení pro příště (krom jiných, dalších…): když sedím někde, kde má být od X:Y vyvěšeno řešení, jdu se na něj podívat, i když mi org schválil to moje…
Pokusil jsem se reseni naprogramovat v openscadu – na telefonu v terenu jsem udelal 3 pismenka, nez to Tom dolustil, ale mit po ruce pocitac, tak to je rychlejsi. :-)
https://gist.github.com/nothrow/7962e777bb085c5213ef2ac04aee86e9
Pomůcka ukázat ve stavu „bez písmen a čísel“ (vlastně vůbec netuším proč).
Abyste neměli pocit, že jsme vám schválili nějaké vaše arbitrární opísmenkování/očíslování a vy jste na tom zde zbytečně trvali na šifře Trojboj dále ve hře, kde se Pomůcka opravdu opísmenkovávala.