17: CÍL
Diskuse o šifře Cíl.
Mám takto tesne po hre tak nejak pocit, že tento ročník mal priveľa rôznych abecied. Počas hry vzniklo hneď niekoľko sád slov odkazujúcich na písmená abecedy – a na hre, ktorá sa občas na staršie veci spätne odkazuje, viď aj tento rok šachové figúrky, to proste treba potom niesť v hlave všetko so sebou. Navyše samotné dieliky puzzle majú nielen v sebe vnútri písmená, ale ešte následne v šifre s myšou a syrom aspoň približne dostali priradenú ešte ďalšiu abecedu. Na konci hry sa teraz ešte zvládnuť od tohto celého odpútať a pri hľadaní cieľového hesla NEpoužiť nič, čo už o puzzle dielikoch vieme, celkom bolelo a príliš netešilo. Ešteže aspoň to cieľové heslo išlo dobre odhadnúť.
Ani po přečtení vzorovného řešení mi není jasné, proč jsme museli ty samolepky lepit na puclíky. Kdyby to byly jednoduché čtverečky, řešit by to šlo úplně stejně a odpadly by nám pochyby, jak to vzorové řešení může být správné, když vůbec nevyužívá skládání puclíků dohromady.
Já k tomu přidávám otázku, proč je vlastně každé písmeno na jiném puzzlíku?
[3] Použití puclíků (a ne čtverečků) bylo motivováno zkrátka tím, že jste je měli a bylo to téma hry. Když Darwin s puclíky přišel, tak jsme brainstormovali, jakými out-of-the-box způsoby se dají puclíky ještě použít. A byly tam i divočejší nápady :)
[4] V logice šifry se pro konstrukci písmene hodil pokaždé jiný dílek (např. pěkné Z jde z dílku 1000, pěkné O zas z dílku 1100).
[5] To si myslím platí, pro penisy. Vagíny a zdi se dle mého chovají úplně stejně, jen u vagín se čísla musí psát na nějakou stranu, kdežto u zdí doprostřed.
[6] To je pravda. Pokud se ptáš, proč byly někde vagíny a někde zdi, tak to bylo zvoleno náhodně. (Kdyby to šlo jen z penisů a zdí, tak to udělám, ale bohužel nešlo. Pouze penisy a vagíny by zas mohly vést na jiné zcestné myšlenky.)