silhouette

Plavky

TMOU 25

Zpět na seznam vláken

M
MurmaŇi (Rajče) #1 5. 11. 2024 19:58

Je k plavkám potřebná i schopnost plavání?

Org
Organizátoři (Jan Böhm) #2 6. 11. 2024 09:14

Ahoj,

jak napovídá motto hry, důležitá je pouze schopnost potopit se.

LM
Letní Me2di (Věrka) #3 10. 11. 2024 11:47

Na které šifře se prosím použily? Došli jsme k devítce a nic. (Zatím nechci procházet řešení nenavštívených šifer.)

Org
Organizátoři (Jan Böhm) #4 10. 11. 2024 11:49

Nepoužily se.

ŠTA
Štyria tankisti a pes (Maťo) #5 10. 11. 2024 18:06

To je podľa mňa celkom škoda inak :/ celú hru som sa tešil na bod použitia plaviek :D

DAP
Dopijem a pudem... (Dimitrii) #6 10. 11. 2024 18:22

Já se těšil, dokud měl být nejméně 1 stupeň Celsia. Jakmile už někdy v 11 večer začalo mrznout a aquapark jsme již minuli, už jsem se tolik netěšil…

FS
Ferne Sterne (Sváťa) #7 11. 11. 2024 11:21

Nepoužily? :-o

My jsme čekali, že to bude cílová aktivita. Vylovení šifry v ampuli ze dna v nějakém krytém bazénu – ve fázi hry, kdy už to bude organizačně zvládnutelné (a bazén otevřený), by to byla hezká tečka za motivem „na dno“.

AF
Aplikované Fň (Emil) #8 11. 11. 2024 14:31

Nepoužití plavek považuji za hodně blbý vtip, navíc opakovaný (viz Tmou asi 3). Obecně nesnáším, když mě organizátoři nutí vzít nějaké věci navíc oproti standardním psacím potřebám, když se nepoužijí, je to ještě opruz navíc.

J
JTHTN (JTHTN (Ti)) #9 13. 11. 2024 15:49

Mně to naopak přišlo jako dobrej fór. Ručníky tam byly kvůli dvojce a tématicky ty plavky naznačovaly, že se fakt cachtat budeme. A když vyšlo aquacentrum, tak jsem se (jako týmový plavec) i přes mrazivou teplotu dost zpotil…

LM
Letní Me2di (Věrka) #10 18. 11. 2024 00:36

Ani organizátorská reportáž neodhalila důvod nošení plavek. Pokud to byl vtip, zasvěcení ho jistě dávno pochopili. Můžu poprosit o vysvětlení pro nezasvěcené?

Org
Organizátoři (Václav Peca) #11 18. 11. 2024 19:44

[10] Jeden z charakteris­tických prvků TMOU, který byl výraznější řekněme v prvních patnácti ročnících než v těch dalších deseti, je matení hráčů a různé „habaďůry“. Namátkou: na třetím ročníku byly v povinném vybavení plavky a start u plaveckého bazénu za Lužánkami – plavky se nepoužily, místo toho pětice pronajatých autobusů odvezla jednoho hráče z každého týmu neznámo kam. Na patnáctém ročníku hráči dostali přístroj s tlačítky a displejem, který zobrazil řešení, když tým vydržel 13 minut nezmáčknout žádné tlačítko. Na čtrnáctém ročníku na stanovišti u dubu Trojáku byla věta: Nezapomeňte dávat pozor při přecházení hlavní silnice! – v daném místě napovídající, že se bude přecházet Stará dálnice – na další stanoviště se ale přes žádnou silnici nešlo.

Plavky i větu u Trojáku jsme letos recyklovali jako takové pomrknutí po dávných ročnících TMOU, přičemž plavky se zase nepoužily, zatímco Stará dálnice se tentokrát přecházela.

Ale vlastně jsme v jednu chvíli i zvažovali, že se plavky možná použijí v cíli, ale nakonec z toho sešlo.

LM
Letní Me2di (Věrka) #12 19. 11. 2024 17:02

[11] Dík za objasnění. Krabičku si pamatuju. Na té jsme tenkrát skončili. Vyzvedli jsme ji ve dvě v noci, vydržela neprolomená i cestu domů za světla šalinou :D Připíšu si habaďůry na seznam důvodů, proč TMOU je ta „zlá šifrovačka“. A tak to je v pořádku. Až jednou dojdeme, bude to stát za to.

Ü
Übertým (Kesy) #13 19. 11. 2024 19:53

Ja by som ešte za seba chcel napísať, že sa mi tiež nepáčia samoúčelné veci v pravidlách a vybavení. Vždy to vzbudí očakávania a diskusie, ktoré sú potom antiklimaktické. Úplne nerozumiem, načo je to dobré :) Plavky sa samozrejme prežiť dajú, ale s tehlami to prosím nerobte.