silhouette

02: VODOJEM

TMOU 25

Zpět na seznam vláken

Org
Organizátoři (Václav Peca) #1 9. 11. 2024 15:29

Diskuze o šifře 2 VODOJEM.

K
Kamzíky (Mišo) #2 9. 11. 2024 16:00

V3 – Sme jediní, kto mal namiesto plávacích čiapok poznačené veslo? Tá mohutnosť tých vĺn nám tam vyslovene evokovala kajak, a nie bežného plavca. Ale nakoniec nás aj tak najviac zdržal radar na oddelenie slov, evokujúci kapitánsku čiapku :D

Finálna šifra – Prečo tam sú ilustrácie políčok, keď nie sú dobre? Najviac to vidieť u okienok ku vodojemu 1, kde je v ikonkách naznačený nejaký krátky výsek – pričom v realite vodojemu 1 je o rozšírenie oblúka v hornej časti, ktoré vyzerá úplne inak. Na základe tohto nám to eliminovalo túto možnosť, a skúšali sme to preto pasovať na iné oblúky (vodojemy 1 aj 3 majú rozdielny výsek v oblúku a v okne, a keď si to chce človek skontrolovať, tak musí peši prechádzať skrz celý vodojem…), iné vodojemy… Až kým sme zhodnotili, že to proste máte zle a lepšie to bude vyskúšať všetky možnosti :/ Ale aspoň nás potom pobavilo na tajničku „vodojem 1 alebo 3“ prepísať po dosadení slov „2“ :)

Inak ale celkovo veľmi pekné miesto a spracovanie, škoda nadbytočných technických komplikácií ala odkladanie batohov, ale stálo to za to.

K
Kamzíky (Mišo) #3 9. 11. 2024 16:29

Aha, tak už sa zvyšku tímu podarilo dohľadať pôvod ikoniek. Ach jo, designéri vizuálu Vodojemov! :D

P
Přizdi (Dero) #4 9. 11. 2024 19:28

Ne-u-vě-ři-tel-ná paráda. Fakt moc dík. Chtěl jsem vodojemy vidět a že mě tam vzala TMOU na skoro soukromou exkurzi, při které se ještě dalo luštit pár pěkných úloh, to je fakt splněné velké přání.

I kdyby zbytek hry byl hnusofail (jakože zdaleka nebyl, naopak), stejně bych na tento ročník vzpomínal v dobrém, tak mě potěšilo tohle hezké místo a atmosféra, kterou jste multimediálně ve vodojemech vyrobili. Krása!

V
voy-a-ger (Martin) #5 10. 11. 2024 10:27

Náhderné vodojemy a i jejich skvělé využití. Pobavilo mne, že u dvou šifer bylo napsáno, že zvuk nehraje roli a u třetí naopak. Do 3. vodojemu šla část týmu s tím, že zvuk nehraje roli. A až po nějakém čase jsme konečně byli upozorněni čelem týmu, co luštil z domu, jestli jsme zohlednili zvuky… Tak jsem si alespoň prohlídl i 3. vodojem, do kterého jsem původně nešel :)

CF
Corn Flakes (Jiřík) #6 10. 11. 2024 12:28

Nádherné místo, skvělé provedení. Získávání informací ve vodojemech bylo nastaveno tak akorát na nasátí jedinečné atmosféry, nezaznamenal jsem přílišné komulování hráčů ani vevnitř, ani ve frontě u vchodů.

Vodojemy jsem si vysnil před hrou ze znalosti motta a místa startu a privátní prohlídka nakonec předčila očekávání. Díky za ni!

AS
Albert Stallone (Ivo C.) #7 10. 11. 2024 12:33

Ztotožňuji se s DEREM, už jenom tohle stanoviště by z TMOU 25 udělalo nezapomenutelný ročník! Možná nejlepší využití místa pro přiměřeně průchodnou, ale netriviální multišifru na TMOU vůbec. Nebo se dělí s Rosa Coeli o první místo? Zkrátka tak nějak, nemusíme sestavovat žebříčky, ale prostě to bylo úžasné…

Z
Zvířetník (Elif) #8 10. 11. 2024 13:40

Možná nejlepší využití místa pro přiměřeně průchodnou, ale netriviální multišifru na TMOU vůbec. Nebo se dělí s Rosa Coeli o první místo? Zkrátka tak nějak, nemusíme sestavovat žebříčky, ale prostě to bylo úžasné…

+1, hlavne Portal vo vodojeme mi tiež pripomenul Rosa Coeli, ktorá zatiaľ v mojom osobnom rebríčku o atmosférickú šifru viedla. Tak teraz už je to delené prvé miesto. :)

A trojku sme tiež museli po pozornom prečítaní inštrukcie navštíviť druhýkrát a miesto plávania sme tiež mali dlhú dobu veslo.

SN
Samé nic (Fanda) #9 10. 11. 2024 14:28

Krásné využití vodojemů, které nám dalo hezký zážitek, i obecně velice příjemná atmosféra rozhodně byly krasné, a šifry tam dávaly krásný smysl.

Bohužel si musíme trochu postěžovat, protože s druhou částí tajenky jsme měli problém, jelikož jsme se v týmu nedokázali dohodnout, jestli je poslední verš „tak sáhnem si na dno a projdem TMOU“ nebo jenom „TMOU“; podívali jsme se na startovní obálku pro radu, a ta „TMOU“ oddělila na poslední řádek, takže jsme heslo „Piva“ neodhalili, a snažili se napasovat věci spojené s temnotou nebo se samotnou hrou (jako jména orgů, přes to, že jsou psaná kurzívou).

Nebylo to fatální, jen nás to zdrželo, přesto bych ale spíš doporučil na podobné drobnosti trošku upozornit do dalších ročníků, protože jeden nový řádek nám hodně zkomplikoval práci s šifrou do té míry, že jsme nakonec brali absolutku.

SV
Spící Volové (Karel) #10 10. 11. 2024 17:25

Za vodojemy mockrát díky! Krásné místo, krásná atmosféra, šifry tak akorát, dobře zvládnutá organizace. A navíc je můžu nečekaně škrtnout ze seznamu míst, kam chci zajít. Super :-)

K
Karel (Letadlo) #11 11. 11. 2024 09:25

Super místo, chtěl jsem navštívit, ale prý je furt plno. :) Krásně atmosférické, prošel jsem si všechny tři vodojemy a kochal se (a trochu i luštil). Oceňuji i zapojení různých smyslů (zrak, sluch, hmat), byť to nebylo nijak použito pro doluštění tajenky (nebo jo?). Nikde se nedělali fronty a vše pěkně zorganizované. Díky moc. V hmatové části jsme sice „prošli tmou“ (znovu jsme se šli do vodojemu podívat a hledali něco ve tmě), ale nic jsme nenašli, tak jsme hledali slova asociovaná s tmou nebo černou (přenosný záchod = nočník :)). Nakonec jsme to poměrně vyhaluzili (směr + „OD“) a potvrdili „kozlem“ (černým?). To mě trochu mrzí.

DT
Divocí tučňáci (Radek) #12 11. 11. 2024 10:50

Když vám vyjde PRINCEZNY a ORGANY a zjistíte, že princezna Leia se vlastně jmenuje Leia Organa, může vás to na chvíli zmást :-D

FS
Ferne Sterne (Sváťa) #13 11. 11. 2024 11:04

Highlight hry a dost na začátku, aby si ho užili všechny týmy. Atmosféra místa, jednotlivé aktivity i semílací šifra byly skvělé.

AF
Aplikované Fň (Emil) #14 11. 11. 2024 14:42

Vodojem byl fajn, chtěl jsem se sem podívat, teď už nemusím, protože osobně mě místo zase až tak nenadchlo. Líbil se mi poslední krok, kdy se ze tří indicií vyplnila křížovka. Samotné vstupní šifřičky by bez „vodojemového wow efektu“ asi moc neobstály, byly hodně jednoduché, nejspíš proto, aby se zde týmy nekumulovaly. Další dva Polybiovy čtverce a to jsme na druhém stanovišti… :( Taky se mi příliš nelíbily hrozně dlouhé úvodní pokyny, stačilo říct, že nemáme děla hluk a šlapat na trávník.

J
JTHTN (JTHTN (Ti)) #15 13. 11. 2024 15:58

Krásné místo, hodně mě zpětně mrzelo, že jsem vlastně (díky dělení týmu) viděl jen třetinu. Děkuji.

Ale malou stížnost vůči orgům zde mám. Byl jsem v té části s kyblíky a o ta písmena jsem si pořezal několik prstů. To bylo ve spojení s „černou“ vodou dost děsivé. Asi to chtělo ještě víc vyhladit (pro příště).