silhouette

07: ROHAC

TMOU 25

Zpět na seznam vláken

Org
Organizátoři (Václav Peca) #1 9. 11. 2024 15:30

Diskuze o šifře 7 ROHAC.

K
Kamzíky (Mišo) #2 9. 11. 2024 16:31

Obrázky mali bohužiaľ príliš veľkú asociáciu s číslom 2. Dvojica sŕdc, očí, svetov, pozdravov z Ruska atď boli pomerne návodné, ale ešte by sa o tom dalo pochybovať. Keďže tam ale bola aj Chobotnica z 2. patra (prečo tam vlastne bola? Octopussy?!), a veľmi špecifický obrázok, čo bolo úplne jasné, že nemá byť čo iné ako „kráľovská ruleta“ (systém rulety „vždy vsádzaj na 2 tucty“), tak nebolo o čom diskutovať a hľadali sme tam aj ďalšie dvojky. 10. Listopadu – bitka u Varny, významná porážka križiakov (kresťanský krížik) na Murada 2., film Doktor X (ako napovedal jeho plášť) o tom, ako má doktor 2 dni na identifikáciu vra­ha…

SN
Samé nic (Fanda) #3 10. 11. 2024 14:36

Nádherná šifra, krásná nápadovka, kreativní práce s celkově hodně známou a populární filmovou sérií. Zároveň, když jsme ji vyzvedávali těsně po půlnoci, jsme si všimli, že očividně tam zůstala fólie, která (nejspíš, jen se domníváme) oddělovala šifry „pro pátek“ od šifer „pro sobotu“, což je podle mě fakt hezké gesto a zároveň velice sympatická a úplně zbytečná logistická záležitost, u které oceňujeme kreativitu orgů při tvoření.

To mě zajímá, jestli mají orgové připraveno 367 variant pro archiv 🤔 (365 na běžný rok + 2 varianty na + z přestupného dne).

Za mě velice hezká a kreativní šifra hezký využívající předchozí šifru zcela novým způsobem.

P
Přizdi (Dero) #4 10. 11. 2024 14:55

Rád si představuju, že o půlnoci kolem stanoviště chodili orgové a s omluvným „Nezlobte se, máte neaktuální šifru“ týmům šifry pod rukama vyměňovali…

K
Kamzíky (Mišo) #5 10. 11. 2024 17:23

Čo sa o polnoci v šifre menilo? :O

N
NášTeam (Radek) #6 10. 11. 2024 17:27

Mišo: V šifře jsou pro slova „dnes“ a „zítra“ použity aktuální data. A toto se půlnocí mění.

CF
Corn Flakes (Des) #7 11. 11. 2024 09:22

Vyluštili jsme v čase 0:07 a v tu chvíli mi i došlo, že jsme na šifře 07 s agentem 007. Milí orgové, tohle vám vyšlo dokonale!

AF
Aplikované Fň (Emil) #8 11. 11. 2024 15:03

Na začátku jsem si myslel, že Bondovek je víc než třicet, ale ono ne. Princip byl hezký, třetí využití dílků z Kuskusu už snad nikoho nemohlo překvapit. Jediné, co mě moc neoslnilo, byl ten krpál z Jundrova sem a samotný nezajímavý pařez.